En kioskdator brevid informationsdisk, receptionen eller motsv.

Engångskoderna som delas ut i informationsdisken, receptionen eller motsv. är endast giltiga i fyra timmar. Detta gör att det är bra om det finns en s.k. kioskdator där användaren kan använda sin engångskod i direkt anslutning till utlämningsplatsen.

Webbtjänsten för att aktivera användarkonto vid universitetet fungerar alldeles utmärkt i mobiltelefoner, surfplattor eller andra mobila enheter men alla användare har inte en. Därför är det bra om utlämningsplatsen har en s.k. kioskdator som kan användas för aktiveringen, eller lösnordsåterställningen.

Kioskdatorn behöver endast ha en webbläsare som kan använda javaskript och som tillåter sessionskakor sätts via javaskript. Därefter ska startsidan för webbläsaren vara https://konto.weblogin.uu.se/kiosk.html. Denna startsida sätter en särskild sessionskaka som gör att webbläsaren automatiskt kommer tillbaka till startsidan när användaren trycker avsluta. Ur ett brandväggsperspektiv är det följande tre webbtjänster som används i aktiveringstjänsten: https://konto.weblogin.uu.se, https://passcode.weblogin.uu.se och https://ajax.googleapis.com.

Tyvärr går det inte att manuellt välja språk på den delkomponent där användaren loggar in med sin engångskod. Detta beror på en begränsning i den applikatonsprogramvara som används. Om ni har många internationella studenter som aktiverar sitt konto på den aktuella datorn kan det vara bättre att använda standardspråket engelska istället för svenska. Det går utan problem att byta språk inne i själva aktiveringsapplikationen.